8 Haziran 2012 Cuma

ÇİKOLATAYI BENMARİ USULÜ ERİTMEK


Öneriler...
  • Her zaman taze ürün ve en iyi kalite çikolata kullanmaya özen gösterin.
  • Hazırlayacağınız çikolataları boyutlarının çok büyük olmamasını tercih edin.
  • Çikolata daima serin ve kuru bir ortamda muhafaza edilmelidir. Buzdolabında kesinlikle bekletmeyin.
  • Çikolatayı benmari usulü eritin. Doğrudan yüksek ısıyla karşılaşan çikolata yanar.
  • Eriteceğiniz ve hazırlayacağınız çikolatayı kesinlikle buzdolabında bekletmeyin. Çikolata 10 dereceden daha soğuğu pek sevmediği için beyazlaşır. Bu da içerdiği yağını ortaya çıkardığı anlamına gelir.
  • Hazırlayacağınız çikolata için en pratik yöntem silikon buz kalıplarıdır. Kalıplar çikolatayı kolayca çıkartmanızı sağlar.
  • Çikolatayı eritip kalıpların yarısını doldurduktan sonra istediğiniz meyve, fındık, fıstık ile dolgu yapabilirsiniz.
Çikolata eritme 
Bu önerilerden sonra biraz teknik bilgi verelim. Çikolatayı benmari usulü eritmek gerekir. Bu yöntemde nasıl bir şey diyorsanız kısaca anlatalım. Bir kaba biraz su doldurun. Başka bir kaba çikolotayı alıp bu kabı su dolu tencerenin içine oturtun. Çikolatanın bulunduğu kabın suya değmemesine dikkat edin. Ancak çikolata eritirken kesinlikle alttaki suyun kaynamaması gerekir. Çünkü su buharı erittiğiniz çikolatanın kalitesini bozar.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder